Ricotta-chocoladetaartje.

Ricotta-chocoladetaartje.

Geplaatst op

Afgelopen jaar waren we voor het eerst in Rome! Buiten dat het een prachtige stad is, kun je er ook echt geweldig eten!

Zo aten we een heerlijk ricotta-chocoladetaartje. Met een knapperige buitenkant en romige ricotta + chocolade aan de binnenzijde.

Ik heb het recept niet gevraagd gezien mijn Italiaans niet verder komt dan: pasta, dolce en buon giorno. Maar goed! Dus thuis aan de slag.

Het werd deze versie, ietsjes anders haha. Maar wel romig, als een soort cheesecake met ricotta en chocolade. Klinkt goed, toch?

Voor vier taartjes heb je nodig (doorsnee 10 cm)

Nodig voor het deeg:

  • 1 ei
  • 175 gram '00'-meel (normale bloem kan ook gewoon)
  • 2-3 tl geraspte sinaasappelschil
  • 100 gr ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 3 el poedersuiker
  • 1 vanillestokje (of wat vanille-essence).

Vulling

  • 250 gram ricotta
  • 1 ei
  • 50 gram pure chocolade (fijn gesneden)

Hoe maak je ze??!

Meng de bloem, sinaasappelrasp, vanillemerg en de boter in een kom met de hand. Als je een keukenmachine hebt doe je alles hierin. Het deeg goed doorkneden, het moet eruit zien als een hand vol broodkruimels.

Als dit klaar is, meng je de suiker en het ei erdoorheen.

Doorkneden tot je een mooie samenhangende bal deeg hebt.

Laat het deeg rusten in de koelkast voor ca. 20 min.

Als je vanille-essence gebruikt zou ik deze toevoegen samen met het ei en de suiker. Niet bij de eerste stap.

Bekleed de bakvormpjes. (bij mij was invetten niet nodig, zit genoeg boter in het deeg).

Verwarm de oven voor tot 180 graden C. Ondertussen maak je ook de vulling door simpelweg alle benodigdheden te mengen...

Schep de vulling in de taartjes, mag gerust tot de rand.

Bak de taartjes in circa 35-40 minuten gaar. Je zal op gegeven moment zien dat de vulling een beetje bol gaat staan, dit is niet erg! ;-)

Laat de taartjes afkoelen, wip ze uit de vormpjes en serveer lauwwarm of gewoon koud.