Ricottawafels.

Ricottawafels.

Geplaatst op

Weer even bijkomen van alle oliebollen, appelbeignets en alle andere zoetigheden die je met de feestdagen of misschien wel als ontbijt weg peuzelt.. Beetje balansen noemen we dat dan in januari, toch? Het kenmerkende fenomeen (haha!).

Om maar in dat thema te gaan zijn deze ricotta-wafels een mooie optie. Lekker luchtig en toch een traktatie op tafel!

Voor 6 stuks heb je nodig:

  • 200 gram ricotta
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 60 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • Snuf kaneel
  • 3-4 eetlepels (amandel)melk

Benodigheden: wafelijzer.

Verwarm je wafelijzer. Ik heb een Krups FDK 251, deze werd mij getipt door @DezmondG..

Meng alle bovenstaande ingrediƫnten in een kom.

Bespray het ijzer met wat bakspray of beetje olie.

Schep een 1/2 soeplepel in het wafelijzer en bak de wafel totdat deze goudbruin is. Of tot het lampje van je wafelijzer aangeeft dat de wafel klaar is (dat doet de mijne althans wel).

Serveer met poedersuiker of een vruchtencompote..

Eet smakelijk!