Rijstloempia's met kip en groenten

Rijstloempia's met kip en groenten

Geplaatst op

Yummie! Rijstvellen zijn ideaal, heerlijk en lichte (+gezonde) lunch.

Ze zijn makkelijk vooraf al te bereiden. Of je nu thuis op de bank eet of lekker op je werk. Ik moet zeggen dat de eerste keer dat ik met die rijstvellen werkte, het een aardig klusje was. Gestoei met flinterdunne vellen, maar ik heb de crux ontdekt. Niet wellen in te heet water, maar lauwwarm. Dat is dé truc, althans voor mij!

Voor 8 stuks heb je nodig

  • 8 rijstvellen
  • 1 stukje kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 courgette (in dunne reepjes)
  • 1/4 wortel (in dunne reepjes)
  • sap van 1/4 citroen
  • sesamolie
  • wat rucola

Saus

  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el chilisaus
  • 1 tl sesamolie
  • ‘saus’ van de gebakken kip

Bak het stukje kip in wat olijfolie en een paar druppels sesamolie.

Breng op smaak met zout en peper. Laat de kip afkoelen en snij in dunne reepjes.

Ondertussen snij de groenten ook in smalle reepjes en marineer deze in de citroensap en 2 druppels sesamolie.

Is je vulling klaar??

Tijd om de vellen te weken. Ik gebruik lauwwarm water om de vellen in te weken. Je kan bijvoorbeeld kokend water aanvullen met wat koud water. Doe het water in een kom die groot genoeg is om de rijstvel in te leggen.

Wacht 20-30 seconden totdat de rijstvel zacht begint te worden, haal deze uit het water en vul met de vulling.

Ga zo door totdat je vulling op is of je rijstvellen….

De saus maak je simpelweg door alles te mengen en als je dus nog wat olie (of ‘jus’) over hebt van de kip, geeft dit extra flavour..

Rol, dip en enjoy!

Heb je ook de versie met rundvlees-vulling al gezien? Staat ook online!