Rijstsalade met venkel, feta en geroosterde tomaatjes

Rijstsalade met venkel, feta en geroosterde tomaatjes

Geplaatst op

Is een rijstsalade hetzelfde als een wokgerecht met rijst? Geen idee, dat het goed smaakt weet ik wel ;-)! Deze salade met crunchy veggies en zoetige tomaatjes uit de oven is een ideale maaltijd voor in de avond! Stukje kip erbij? Het kan allemaal!

Hoe je hem maakt?

Voor twee personen heb je nodig:

  • 50-75 gram (noten)rijst per persoon
  • 8-10 trostomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • halve venkel
  • 1 rode ui
  • handje walnoten
  • 1 kopje (diepvries)erwten
  • blokjes feta
  • zout en peper naar eigen smaak
  • snuf oregano

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de tomaatjes, besprenkel ze met wat zeezout en leg ze op een vel bakpapier in de oven.

Bak deze in circa 15-20 minuten in de oven totdat ze wat ‘juicy’ worden en de schil een beetje bruin wordt.

Ondertussen zet je de rijst op (volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking). Het moet geen kleefrijst worden, wel echt losse korreltjes.

Snij de knoflook en ui fijn. Bak deze even aan in wat olie. Doe hier de fijngesneden venkel en erwten bij.

Breng op smaak met wat zout, peper en oregano.

Als de rijst klaar meng je die met de groenten mee.

Serveer met de blokjes feta, walnoten en natuurlijk… de tomaatjes!

Eet smakelijk!