Risotto met appel, walnoten en gorgonzola

Risotto met appel, walnoten en gorgonzola

Geplaatst op

Oh my! Hou jij ook van risotto?! Risotto is lang niet zo tijdrovend als iedereen denkt. Oké, na een drukke werkdag misschien het meest ideale. Maar dat excuus heeft mij nooit gestopt! Dit recept is gebaseerd op de versie van Jamie Oliver.

Een fris recept met de appel en het zilt-zoutige van de gorgonzola!

Recept is voor 8 personen.

Basis

  • Risotto-rijst (ongeveer 75 gram pp)

  • 1-2 liter groentebouillon

  • 2-3 stengels bleekselderij

  • uitje en knoflook.

  • 2 glazen witte wijn

  • 100 gram boter

  • Parmezaanse kaas (eigen smaak)

  • 200 gram gorgonzola (in blokjes)

  • 100 gram verkruimelde geitenkaas

  • 2 harde appels (in stukjes)

  • verse kruiden naar eigen smaak (bijvoorbeeld rozemarijn)

  • Zeezout, zwarte peper. Walnoten, zoveel als je zelf lekker vindt!

Begin met het maken van een basisrisotto. Deze is klaar als de korrels hun mooie vorm nog hebben, maar je een zachte & romige ‘massa’ hebt.

Meng je risotto met de boter en de Parmezaanse kaas, gorgonzola en geitenkaas.

Tevens meng je de stukjes appel en de kruiden (bijvoorbeeld rozemarijn, tijm of marjolein) erdoorheen.

Naar eigen smaak voeg je zout en peper toe.

Laat het geheel volledig ‘familie’ worden, oftewel 1 minuut rusten met de deksel op de pan.

De walnoten (of andere noten als je die lekkerder vindt) rooster je even kort in een pannetje. Het is klaar!

Als je het lekker vindt en van veel kaas houdt, strooi je nog wat geraspte Parmezaanse kaas over de risotto.

Bon appetito!

Uit Jamie’s Oliver; Kook met Jamie

Serveertip; frisse rucolasalade.