Risotto met bietjes en geitenkaas

Risotto met bietjes en geitenkaas

Geplaatst op

Nog niet over uit wat je met de komende feestdagen gaat serveren? Het is ook ontzettend lastig, want er is zoveel keus!

Ik ga dit jaar voor eendenborst en voor een kalkoen uit de oven. Het toetje ben ik nog over aan het brainstormen overigens.. Deze risotto is misschien een mooie vegetarische optie? Lekker vol van smaak met de rode biet en de geitenkaas! Je kan ’m extra pimpen door er walnoten of andere noten bij te serveren. Of juist een frisse salade! Of als je toch een risotto met een ‘vlezerige’ touch overweegt, probeer dan deze met rode biet, zalm en stukjes porcini

Enfin voor twee van deze porties risotto heb je nodig:

  • 150 gram risottorijst
  • 1.5-2 rode (voorgekookte) bieten (in blokjes gesneden)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel (heel fijngesneden)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml witte wijn (Chardonnay)
  • 75 gram geitenkaas
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Optioneel: 100 gram kipfilet

Begin met het fijnsnijden van de bleekselderij, wortel, ui en knoflook. Bak deze eventjes aan in een pan met wat olijfolie.

Zet ondertussen de waterkoker aan voor je bouillon en meng het hete water met je bouillonblokjes.

Voeg de risotto-rijst toe in de pan. Bak dit weer om totdat de korrels een beetje glazig zijn. Schenk de wijn erbij en roer eventjes om.

Schep nu soeplepel voor -lepel de bouillon erbij. Blijf nu roeren totdat het vocht is opgelost en herhaal dit steeds weer… Dus roeren, vocht erbij, roeren, vocht weer minder, weer vocht erbij etc etc..

Blijf de bouillon toevoegen aan je risotto in de pan en roeren natuurlijk.

Voeg als de risotto bijna gaar is, de blokjes rode biet toe.

Maak de risotto af door te mengen met de geitenkaas. En voeg naar eigen smaak wat geraspte parmezaanse kaas (en evt nog wat boter)!

Eet smakelijk!