Risotto met peer, walnoten en geitenkaas.

Risotto met peer, walnoten en geitenkaas.

Geplaatst op

Vrijdagmiddag aan het werk. En we bespreken met de collegae (uiteraard op een rustig moment) onderling wat we gaan eten.

Een onderwerp naar mijn hart ;)! De een noemt zelf pizza maken, de ander weet het niet. En Chantal, Tsja.... die noemt: Of een Vegetarische Wellington gevuld met geitenkaas of risotto. Mijn collega kijkt mij aan en mijn voorliefde voor koken wordt bekend. 'Ja, eten blah blah en heb dus ook een blog...’

De dag is voorbij, Chantal gaat naar huis en de risotto (Yeah!) wordt gemaakt. Want ja, al die leftovers van de kerst moesten immers ook op. (Spoiler: ik schreef dit recept al een tijdje terug haha!)

Een heerlijk begin van het weekend :)

Voor 2 goede porties heb je nodig

  • 150 gram risottorijst
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 ml witte wijn (of prosecco)
  • 1 gesnipperde witte ui
  • 3 knoflookteentjes
  • Kleine stronk broccoli
  • Handje (diepvries)erwtjes
  • 100 gram geitenkaas
  • Handje walnoten, ter garnering.
  • 1 peer in kleine stukjes
  • beetje olijfolie.

Snij de ui en knoflook fijn.

Snij ook alvast de broccoli en peer in stukjes. Doe dit voor alvast voor de geitenkaas.

Bak deze aan in de olijfolie. Voeg dan de risottorijst toe.

Meng het goed door, met een houten lepel, totdat alle korrels een beetje glazig zien. Voeg de wijn toe en laat dit al roerend verdampen. Voeg nu al roerend, steeds soeplepel-voor-soeplepel wat bouillon toe. Blijf roeren totdat de bouillon verdampt is. Ga langzaam maar zeker door totdat de rijst langzaam begin te garen.

Als de risotto bijnaa klaar is, dwz: als de rijst beetgaar is...meng dan de peer, broccoli, erwtjes en geitenkaas erdoorheen. Kruid evt naar eigen smaak met zwarte peper.

Serveer