Rode Biet (gepoft)

Rode Biet (gepoft)

Geplaatst op

Heerlijk, de zoete maar stevige smaak van rode bieten. Je kan ze natuurlijk kant-en-klaar in blik kopen in de supermarkt. Maar zelf lekker poffen in nog veel lekker. Je kan er daarna een heerlijke salade van maken of doe ze door de risotto...

Wat heb je nodig:

  • Het gewenste aantal bieten
  • Aluminiumfolie
  • Verse kruiden zoals rozemarijn of tijm
  • Olijfolie
  • Denk ook aan het meepoffen van knoflook.
  • En een uurtje de tijd!

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Wikkel de bietjes (stuk voor stuk) in aluminiumfolie. Je kan er voor kiezen om ze zonder olie of kruiden te poffen.

En als je het mét doet: schenk dat 1-2 eetlepels olijfolie om de biet heen en wat kruiden in het folie-jasje. Dit geldt ook voor de knoflook, dit mag (hoeft dus niet...) Pof de bietjes in ieder geval 60 minuten in de oven. Dan zijn ze nog wat stevig maar goed gaar.

Pak een theedoek die vies (lees: roze-rood!) mag worden en schil de bieten met een mesje. Serveer ze daarna naar wens :)