Roti met Masala Rund

Roti met Masala Rund

Geplaatst op

Roti! Een favorietje hoor! Heerlijk met goed gekruid vlees (denk aan kip, rund of zachtgestoofde lam). De roti zelf, de vellen dus, wil ik ooit nog eens zelf leren maken. Maar tot die tijd koop ik ze ook gewoon lekker bij de toko.

De vulling ben ik gelukkig wel al bedreven in, al zeg ik het zelf. Ik maakte hem al eens eerder met masala kip

Voor 3-4 porties heb je genoeg aan:

  • 500 gram runder- of sucadelappen
  • 2 maggiblokjes
  • 2 grote tomaten
  • 1 madame Jeanettepeper
  • 3 grote eetlepels masala
  • 2 eetlepels kerrie
  • 4 grote aardappels
  • 2 uien en 3 teentjes knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • scheutje water
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie

Neem een stevige pan (braadpan bijvoorbeeld). Verwarm de olie, doe hier de grofgesneden ui en knoflook bij. Fruit deze even kort aan. Snij het vlees in blokjes en bak deze rondom in de pan. Voeg de Maggiblokjes toe. Breng op smaak met de laurierblaadjes, masala en kerrie. Snij de tomaten grof in stukken en doe deze bij het vlees. Doe een beetje water in de pan, zoveel dat het vlees net een beetje onderstaat. Laat dit op een laag pitje stoven totdat het vlees zahct wordt. Dit duurt wel eventjes: circa 3 uur. Als het vlees nagenoeg zacht is, doe hier dan de aardappelen bij. Nog een klein beetje water en laat alles opstaan totdat de aardappelen gaar zijn.

Serveer met kousenband (of sperziebonen, als je even geen kousenband kan vinden in je dorp..) en roti.

Njang switi.