Roze koeken.

Roze koeken.

Geplaatst op

Vorige week dé babyshower en we waren net op tijd! Want de dame heeft zich inmiddels aangekondigd!

Op de babyshower werden onder andere deze roze koeken weggepeuzeld! Ook maakte ik mijn muffins met rood fruit en chocolade met als variant witte i.p.v pure chocolade.

Deze koeken zijn naar (aangepast) recept van 24Kitchen.

Hoe je ze maakt?

Voor 8 grote (vormpjes van 10 cm) of voor meerdere kleine (ca 24) in cupcakesvormpjes wat ook prima gaat:

  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 4 eieren

Voor het glazuur

  • 2 el bietensap
  • 200 gram poedersuiker
  • paar druppels water.

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

Vet de bakvormen in met boter.

Klop de boter met de suiker goed luchtig en meng een voor een de eieren erdoor.

Voeg de bloem toe en spatel goed door.

Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Als de koeken zijn afgekoeld maak je de topping.

Meng de poedersuiker met de el bietensap. Gewoon blijven roeren, de bietensap zal steeds meer zijn roze kleur tonen. Als het toch echt te korrelig blijft voeg je voorzichtig 1-2 tl water toe. De topping moet en bijna té stroperig zijn. Smeer dit op de koeken en laat dit afkoelen.