Stoofvlees met bruin bier

Stoofvlees met bruin bier

Geplaatst op

Ook zo dol op een potje stoofvlees?! Hoe langer de stoof op staat, hoe beter en stiekem moet je hem dan ook nog de volgende dag opeten?! Herkenbaar! Dit stoofpotje met bier is echt heerlijk.

Heerlijk met (zelfgemaakte) aardappelpuree of juist knolselderijpuree en geniet! Dit recept is voldoende voor 5-6 porties!

  • 1 kg sukadelappen of -stooflappen
  • 750 ml runderbouillon
  • 330 ml bruin bier (1 flesje)
  • 2 x steranijs
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 3 stengels bleekselderij
  • Zwarte peper
  • 1 wortel in blokjes
  • Olijfolie

Begin met het snipperen van de ui en halveren van de knoflookteentjes.

Bak deze aan in de olijfolie. Snij de runderlappen in stukjes van circa 2x2 cm (je hoeft dit natuurlijk niet af te meten haha) en bak deze mee met de ui en knoflook.

Rits de verse rozemarijn en tijm van de takjes en snij dit fijn. Doe dit bij het rundvlees. Bak het vlees even aan totdat het bruin is. Dan krijgt het vet ook een beetje de kans om te ‘smelten’.

Voeg de steranijs en laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zwarte peper.

Snij de bleekselderij en wortel in blokjes en voeg deze toe. Tot slot voeg je de runderbouillon en het bier toe.

Breng alles even kort aan de kook en zet daarna het vuur laag en laat je stoofpotje rustig 3-4 uur pruttelen.

Serveer met een aardappelpuree en/of knolselderijpuree.

Enjoy!