Salade met farro, geitenkaas en rode biet.

Salade met farro, geitenkaas en rode biet.

Geplaatst op

Tussen al dat zoete geweld wat jullie steeds op Instagram zien verschijnen wordt er ook nog wel gezond gegeten hier in huize CJ. Gelukkig maar, anders was al dat Crossfitten voor niets geweest haha!

Deze salade maakte ik al eerder met groot succes (bij mezelf). Hij is heerlijk vullend, perfect als lunch of avondmaaltijd! En bovenal gezond!

Voor 1 goede portie heb je nodig

  • 50 gram farro
  • 2 rode gekookte bietjes
  • 20 gram zachte geitenkaas (of feta)
  • 1 rode ui
  • 2 el balsamico-azijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 el honing
  • zout en peper naar wens
  • rauwkost naar wens
  • additioneel: noten

Bereid de farro volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Terwijl dit opstaat bereid je de gekaramelliseerde ui voor. Doe dit door de ui in dunne plakjes te snijden. Bak de ui eventjes om in de olijfolie. Doe hier de balsamico-azijn en honing bij en laat dit rustig zacht sudderen. Het wordt langzaamaan iets plakkerig en dan zijn ze ook klaar. Laat dit afkoelen.

Snij de bietjes in stukjes en breek de geitenkaas in stukjes.

Giet de farro af en doe alle ingrediƫnten bij elkaar (naar eigen wens).

Breng op smaak met zout e/o peper.

Eet smakelijk!