Sate Ajam. (=kipsaté)

Sate Ajam. (=kipsaté)

Geplaatst op

Maak jij weleens een lekker saté voor bij een bordje Gado Gado of bij een rijsttafel?! Saté is heerlijk, het ultieme comfort en kan bijna niet mislukken. Voordat ik mijn receptje deel moet ik direct wat bekennen, ik gebruik namelijk nooit een een vaste marinade voor mijn saté. Maar variatie is de kracht toch ;-)

Dus, ik deel hier enkel mijn suggesties en ideeën! :)

Voor sateetjes gebruik ik het liefst (in blokjes gesneden) kipfilet en kippendijfilet door elkaar. Kippendijfilet heeft net iets meer smaak door het hogere vetgehalte.

Voor 16 saté (vier stukjes per stokje) heb je zeker 1 kg kipfilet/-dij nodig.

Voor een (gemiddelde) marinade gebruik ik

  • 2-3 scheutjes ketjap manis
  • 2-3 cm geraspte verse gember
  • knoflookteentjes (voor een pond ongeveer 2 teentjes)
  • wat zonnebloemolie (1-2 el)
  • zout en peper naar smaak
  • 2 tl gemalen laos
  • 2 el kentjoer.

Varieer ook eens met sambal door je marinade of een beetje gemalen sereh. Je kan ook sesamolie of -zaadjes door je marinade doen of voor een zoete touch een lepeltje honing...

Inspiratie genoeg? Rijgen maar!

Marineer je vlees bij voorkeur een hele nacht en anders minimaal 1 uur in de marinade.

Week de satéstokjes (de prikkers dus) zeker 1 uur voordat ze de oven (of BBQ) op gaan, anders verbranden ze. Eenmaal gemarineerd rijg je het vlees aan de stokjes.

Saté ajam zijn in ca. 20 min afgebakken in de oven (op 180°C)

Eet smakelijk!