Sinaasappel-gembercake met cranberries

Sinaasappel-gembercake met cranberries

Geplaatst op

Deze smakelijke cake is precies wat je nodig hebt in deze donkere dagen net voor de kerst. Heerlijk luchtig en kruidig door de kaneel & gember. Lekker voor de kerstvisite maar natuurlijk ook op een gezellige verjaardag of gewoon omdat het kan.

Mijn testpanel was tevreden en daarom deel ik graag het recept met jullie!

Voor een goede cake (16-18 stukjes).

  • 5 eieren
  • 200 gram suiker
  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 3 el Chinese bakgember (zie de bakafdeling van je supermarkt)
  • 2 el amandelschaafsel of fijngehakte nootjes
  • 1 el bakpoeder
  • 3 el melk
  • 2 handjes cranberries
  • 2 el kaneel
  • rasp van twee sinaasappels
  • 1 el vanille-extract

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een tulband of springvorm goed in. Een tulband gaat echt perfect met bakspray!

Klop de suiker samen met de boter eerst goed romig en luchtig. Klop dan 1-voor-1 de eieren erdoorheen totdat het mooie luchtige massa is.

Meng de vanille, melk, kaneel, gember en sinaasappelrasp alvast even mee.

Tot slot, voeg je het cranberries, noten, bakmeel en de bakpoeder toe.

Giet je beslag in je bakvorm en bak de cake in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.

Decoreer met poedersuiker (als afgekoeld) of een snelle topping.