Sinaasappel-gemberkoekjes.

Sinaasappel-gemberkoekjes.

Geplaatst op

Een smakelijke variant op mijn chocolade chip cookies, alleen dan zonder de chocolade (sorry!). Maar niet getreurd, deze zijn minstens net zo lekker! Lekker fris en snel klaar te maken.

Voor 8 grote koeken (of 20-24 kleine koekjes) heb je het volgende nodig:

  • 130 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 130 gram suiker
  • 1 ei (middelgroot)
  • 1 zakje vanillesuiker (=8gr)
  • 280 gram bloem
  • Een halve tl bakpoeder
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 2 tl bakgember
  • 1 tl kaneel

Verwarm de oven voor op 190°C. Klop met een mixer de boter en (vanille-)suiker luchtig. Voeg het ei toe. Voeg dan in delen de bloem en bakpoeder toe.

Meng de sinaasappelrasp en gember door het deeg. Kneed het met de hand tot je een soepel deeg hebt. Het deeg verdeel je in kleine balletjes tot walnootgrootte. Of tot grotere bollen voor grotere koeken!

Druk ze plat met de hand of een vorkje.

De kleine koekjes zijn in ongeveer 15-20 min klaar. De grotere in 25-30 minuten!