Sodabrood.

Sodabrood.

Geplaatst op

OKé, ik geef toe. Sodabrood klinkt niet heel aantrekkelijk, haha! Maar dat is het wel.

Wat dit brood nog leuker maakt, is dat het niet hoeft te rijzen. Je hoeft niet uren te kneden en het is dus zo klaar. Heb ik je al overtuigd? Het recept is gebaseerd op die van Lorraine Pascale. Beetje van haar, beetje mijn eigen draai aangegeven. Heerlijk als het net uit de oven komt. En als je over hebt? Maak er dan croutons van, yeah!

Wij genieten lekker van een weekend weg met vrienden. Jullie misschien straks wel van een huisgemaakt broodje!

Voor 1 broodje (6-8 plakjes)

  • 180 gram bloem
  • 100 gram speltmeel
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • 1 tl zout
  • 1 el creme fraiche
  • 1 tl honing (of ahornsiroop)
  • 150 ml lauwwarme melk
  • 20 gram gesmolten boter

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng eerst de droge ingrediënten met elkaar.

Smelt de boter in de lauwwarme melk, voeg hier ook de honing aan toe.

Voeg tenslotte alles bij elkaar en meng (of kneed heel kort) tot een samenhangende bol.

Leg dit op een stuk bakpapier. Maak met een pollepel of met je vingers een mooi kruis in het midden.

Duw hiervoor je pollepel in wat extra bloem en maak een kruis in het brood

Bak het brood in 30 minuten goudbruin en gaar.

Brood is gaar als de onderkant hol klinkt, als je er op klopt

Enjoy!!