Speltbollen met chocolade en rozijnen.

Speltbollen met chocolade en rozijnen.

Geplaatst op

Heerlijk, een traktatie nu het weekend is!

Ik wilde eigenlijk een kwarkbol maken naar het recept van TasteOurJoy maar ik had geen appel in huis. En gezien ik niet kon wachten tot de boodschappen gedaan waren...

Dit is niet minder erg kan ik je vertellen! Ze zijn lekker snel gemaakt en heerlijk! Snel maken dus?! Ga ik in de tussentijd wel echt boodschappen doen.

Voor vier bollen:

  • 125 gram speltmeel
  • 4 gram bakpoeder
  • 40 gram pure chocolade (in stukjes)
  • 1 tl honing
  • 1 tl olie
  • 125 gram magere kwark
  • 1 ei
  • 2-3 el (gewelde!) rozijnen e/o cranberries.
  • 2 el lijnzaad

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng alle ingrediƫnten goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak vier gelijke hoopjes van het beslag.

Bak dit in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Eet ze warm of gewoon lekker koud.

Enjoy en fijn weekend!