Spinaziesalade met gekaramelliseerde pompoen, geitenkaas en bacon

Spinaziesalade met gekaramelliseerde pompoen, geitenkaas en bacon

Geplaatst op

Deze zomerse salade maakte ik al eens eerder.

Hij is gebaseerd op de versie van 24Kitchen, alleen gebruiken ze hier roquefort. En ik heb een andere dressing gebruikt. En en en… Nouja, uiteindelijk komt het erop neer dat ik het recept heb aangepast tot de versie die ik zelf lekker vond. ;-)!

Zowel vegetarisch als met vlees is deze salade heerlijk, althans ik heb de versie met bacon zelf niet geproefd. Maar hij viel in de smaak hier thuis ;-)!

Wat heb je nodig voor twee personen:

Voor de pompoen;

  • 300-400 gr (fles) pompoen
  • tl komijnzaad
  • 1-2 tl honing
  • mespuntje zout
  • 1 tl cayennepeper.

Voor de salade:

  • 200-300 gr bladspinazie
  • 75-100 gr macadamianoten
  • 100 gr zachte geitenkaas (evt. de verse met honing).
  • Optioneel zijn wat olijven of wat gedroogde vijgen.

Tevens is de met honing geglaceerde bacon natuurlijk optioneel. –> leg wat plakjes bacon in de oven. Bak ze eerst 8-10 min, daarna bestrijk je ze met honing en bak je nog eens voor ongeveer 3-5 minuten.

Dressing:

  • een halve sjalot
  • 2 el appelciderazijn (Witte wijnazijn kan ook)
  • 4-6 el walnotenolie
  • 1 tl honing. (als je geen walnotenolie hebt is gewone olijfolie ook prima natuurlijk)

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de pompoen in blokjes van 2 cm. Meng de pompoenblokjes met de kruiden.

Leg de blokjes op een bakplaat (bekleed met bakpapier).

Bestrijk ze met de honing. Bak de blokjes ongeveer 20-25 min gaar in de oven.

Ondertussen bereid je de salade voor.

Doe de spinazie in een schaal. Maak de dressing. Deze mag over de spinazie heen. Rooster de noten even kort in een koekenpannetje.

Breek de geitenkaas in stukjes en strooi eroverheen.

Naar eigen wens de olijven, gedroogde vijgen of de bacon toevoegen :)

Serveer naar eigen wens; bijvoorbeeld met een warm stuk Turks brood.

Eet smakelijk.