Spruitjes met brie en pecannoten.

Spruitjes met brie en pecannoten.

Geplaatst op

Ook zo dol op spruitjes?!

Ik moet zeggen dat ik de gekookte versie minder geslaagd vindt. Maar gewokt of gegratineerd, kom maar door! Ik postte laatst al deze versie met cranberries en balsamico-azijn. Erg geslaagd! En variƫren moet je blijven doen toch?

Zo ook met deze versie met stukjes brie en pecannoten! Heerlijk bij een stukje vlees of gewoon een goede vegetarische maaltijd.

Voor 4-5 personen:

  • 500 gram schoongemaakte (+gehalveerde) spruitjes
  • 1/2 punt brie (in stukjes)
  • 1/2 gesnipperd uitje
  • 2 teentjes knoflook (fijngeperst of -gesneden)
  • zout en peper
  • 2-3 el honing
  • 2 el balsamico-azijn
  • 2 handjes pecannoten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Wok de spruitjes eventjes (gedurende enkele minuten) in wat olie, samen met de knoflook en ui. Doe dit totdat ze wat glazig zijn en zachter worden.

Als de spruitjes even geroerbakt zijn voeg je de balsamico-azijn + wat water toe. Laat dit even sudderen, ze moeten alleen niet door en door zacht zijn.

Schep ze daarna in een ovenschaal en leg de stukjes brie erdoorheen (of er gewoon op).

Sprenkel de honing erover en bak ze circa 10-15 minuten af in de oven.

Ze zijn hierna lekker zoet, heerlijk met de pecannoten erover en nog met een goede bite!

Enjoy!

Variatietip: serveer er bij knapperige stukjes bacon of pekelvlees (gewoon in de oven laten drogen met wat honing erover)... yum!