Stoofpeertjes.

Stoofpeertjes.

Geplaatst op

Yum! Als je een goede fles rode wijn open-popt...en je dan bedenkt dat je eigenlijk nog niet zo goed tegen alcohol kan. Tsja, manlief drinkt (vrijwel) nooit, ja echt! Dus wat doe je dan? Ik heb wel eens eerder rode wijn ingevroren om weer te gebruiken in een pastasaus bijvoorbeeld. Dit kan prima, maar wat nog leuker is? Precies: stoofpeertjes maken! De decembermaand is begonnen, dus de feestdagen komen er ook snel aan!

Deze stoofpeertjes waren delish!

Wat heb je nodig (voor in ieder geval vier tot zes peertjes)

  • 300ml goede rode wijn
  • 200 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • Twee kaneelstokjes
  • Twee steranijs
  • 5 kardemompeulen
  • 2 laurierblaadjes
  • En natuurlijk de Gieser Wildeman peertjes (ik had er nu vier)

Schenk de wijn in een pannetje met een dikke bodem. Doe de suiker erbij samen met de kruiden. Schil de peertjes en leg deze in de wijn.

Breng dit allen langzaam aan de kook en laat daarna langzaam stoven totdat de peertjes rood van kleur zijn en lekker zacht.

Dit duurt circa 1.5-2uur en daarna ruikt je huis echt subliem!

Enjoy! Heerlijk bij het avondeten, bolletje ijs of in stukjes door de yoghurt als de peertjes over zijn.