Stoofperen - zonder alcohol.

Stoofperen - zonder alcohol.

Geplaatst op

Van de feestdagen genieten maar niet alles mogen? Of rekening houden met de kleinere tafelgenoten. Dat zijn dingen waar ik in ieder geval wel aan denk nu met een kindje op komst en een dreumes die graag alles proeft. Nu is alcohol iets wat grotendeels verdampt tijdens het stoven, maar als je dat toch liever niet wil gebruiken heb ik voor stoofpeertjes een gepaste oplossing.

Namelijk stoofpeertjes in zwarte bessensap! Heerlijk, de saus is net zo rijk en vol van smaak als je hem gewoon met wijn maakt. Toch de alcoholversie, zie hier het recept....

Lees je mee voor deze versie?

Voor 8 stoofpeertjes

  • 8 geschilde stoofpeertjes
  • 600 ml zwarte bessensap
  • Sap en schil van 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijsjes
  • 2-3 eetlepels vanillesuiker
  • 5 kruidnageltjes
  • Stukje verse gember (3-4cm) in plakjes

Schenk de zwarte bessensap in een pannetje met een dikke bodem. Doe de suiker erbij samen met de kruiden, sinaasappelrasp en de schil. Schil de peertjes en leg deze in de pan.

Breng dit allen langzaam aan de kook en laat daarna langzaam stoven totdat de peertjes rood van kleur zijn en lekker zacht.

Dit duurt circa 1 tot 1.5 uur! Resultaat: heerlijke peertjes en een aantrekkelijke geur in huis!

Lekker bij yoghurt of juist wat hangop. Maar natuurlijk ook bij een bolletje ijs!