Stroopwafelmuffins

Stroopwafelmuffins

Geplaatst op

Deze muffins hebben als basis de basis van de Blueberry-muffins , juist een van de allereerste posts op deze website! Leuk, leuk, leuk!!

Ik had wat stroopwafels over en vond het eigenlijk ook wel leuk om weer eens wat voor mijn collegae mee te nemen. Dus zo geschiedde, het werden deze muffins! Ze zijn goedgekeurd, gelukkig! Dus hier het recept.

Voor 10-12 muffins.

  • 200 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Mespunt zout
  • 4 gr bakpoeder
  • 83 ml olie (zonnebloemolie)
  • 1 ei
  • 83 ml (soja)melk
  • 4 stroopwafels (in stukjes gesneden)
  • Flinke snuf kaneel

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel in een bakblik.

Roer de bloem, kaneel, suiker, zout en bakpoeder door elkaar.

Mix de olie, sojamelk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloem-mengsel. Voeg ook de stukjes stroopwafel toe. Schep het beslag in de muffinvormpjes. Bak ze in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!