Sushi met surimi, avocado en rijstnoedels

Sushi met surimi, avocado en rijstnoedels

Geplaatst op

Mag ik eindelijk sushi met rauwe zalm of tonijn (Yumm!), eet ik het alsnog niet. Of nouja, het is er nu zo na de bevalling nog niet van gekomen.

Wel had ik laatst zin in surimisticks, avocado en nog iets erbij. Waarom, geen idee! Maar goed, zo gedacht - zo gehaald!

Nu nog de sushi-rijst, die verkocht mijn plaatselijke supermarkt niet en om nu naar de toko 20 minuten verderop te fietsen had ik geen zin in! Dus rijstnoedels! Lekker joh… Let niet op mijn snij-skills, ben nu eenmaal geen sushi-master en het was net zo lekker ;)!

Voor 8 grote rolletjes

  • Twee nori-vellen
  • 1/2 avocado in plakken
  • 1/2 wortel in reepjes gesneden
  • Surimi-sticks
  • 75 gram rijstnoedels
  • 1 tl pittige olie, sesamzaadjes en ketjap
  • Limoen en ketjap of sojasaus

Bereid de rijstnoedels volgens de beschrijving op de verpakking. Giet ze af en meng de pittige olie, sesamzaadjes en ketjap erdoorheen. Laat de noedels afkoelen.

Pak de norivelletjes: leg deze als je dat hebt op een sushi-matje.

Ik heb er eentje maar bak er niets van bij het oprollen, maar dat terzijde…

Leg eerst wat rijstnoedels erop, dan de avocado, wortelreepjes en tot slot de surimi. Rol op en snij in de gewenste grootte.

Serveer met sojasaus of een drupje ketjap en dip ze dan in gebakken uitjes!

Yesss! Eet smakelijk