Tiramisu met frambozen

Tiramisu met frambozen

Geplaatst op

Wanneer je weer eens teveel aankopen in huis gehaald hebt en je overweegt wat je er toch mee moet doen. Dat gold hier voor de mascarpone. Ik overwoog een 2e kans te geven aan de worteltaart van Jamie Oliver. Een heerlijk recept die ik helaas toch liet mislukken. Ik overwoog een cheesecake en wel zoveel meer…

Maar het werd deze tiramisu. Een kidsproof versie en eventueel voor de liefhebber ook nog mommy-to-be-proof.

Ik deed in deze tiramisu amarenakersen, maar je kan er voor kiezen om de kersen die je voor een monchoutaart gebruikt of kersen uit blik te gebruiken.

Voor 6-8 porties heb je nodig

  • 500 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram kersen of (diepvries) frambozen
  • 1 pak lange vingers
  • Kopje (afgekoelde) koffie
  • Cacao voor de afwerking

Benodigdheden: grote schaal (20x30cm) en handmixer (of garde).

Klop de slagroom op samen met de poedersuiker en kaneel. Doe dit totdat de slagroom een beetje lobbig is. Meng dan de mascarpone erdoorheen totdat het een mooie egale massa is.

Begin met stapelen. Doop de lange vingers even in de koffie en maak een eerste laag. Leg hier een laag van het mascarpone-slagroom mengsel op. En vervolgens de helft van het fruit. Dan weer een laag (in koffie gedoopte) lange vingers, fruit en maak af met het mascarpone-slagroommengsel.

Laat de tiramisu eventjes opstijven in de koelkast.

Bestrooi voor het serveren met wat cacao.