Tiramisutaart.

Tiramisutaart.

Geplaatst op

Mijn vader heeft laatst de mooie leeftijd van 65 jaar gehaald! En hij gaat na jaren hard werken ook (bijna) met pensioen! Dat is een taartje waard toch?!

Het werd deze tiramisutaart en wat was hij heerlijk!

Wat heb je nodig voor een taartje voor 6-8 personen (diameter 20 cm)

Bodem

  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 130 gram boter
  • 100-125 gram suiker
  • 50 gram stukjes pure chocolade
  • scheut marsala of amaretto

Bovenkant

  • 250 gram mascarpone
  • handje amarettikoekjes
  • 1x koffie (40 ml, sterke!)
  • scheutje amaretto
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 eieren (gescheiden)

Voor de bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een bakvorm van 20 cm in. (Groter kan eventueel ook).

Klop de eieren luchtig met de boter en suiker. Eenmaal luchtig?

Voeg dan de bloem toe, al spatelend. Meng de stukjes pure chocolade door het beslag, samen met de amaretto of marsala.

Bak de cake in circa 25-30 minuten af.

Laat dit afkoelen....maak nu je bovenkant

Zet een kopje koffie en laat afkoelen. Laat de gelatine weken in wat koud water.

Scheid de eieren. Klop het eiwit en de dooiers afzonderlijk goed luchtig. Eenmaal luchtig meng je de dooiers met de mascarpone.

Verwarm de koffie en amaretto, samen, even kort en los de gelatine hierin op.

Meng het mascarponemengsel met de koffie, amaretto, amarettikoekjes en gelatine. Klop het eiwit hierdoorheen.

Giet dit mengsel over de (afgekoelde) cake. En laat opstijven in de koelkast voor 2-3 uur!

Eet smakelijk!