Tomaten-mascarponesoep.

Tomaten-mascarponesoep.

Geplaatst op

Een heerlijke, snelle soep. Ideaal voor de koude dagen die gaan komen (of er eigenlijk gewoon al zijn!)

  • 6 rijpe tomaten
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 tl rozemarijn en 1 el peterselie
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 125 gram mascarpone

Verwarm de olijfolie en bak de ui + knoflook hier eventjes in om.

Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee om te 'ontzuren'

Snij de tomaten in stukken en voeg toe. Bak ze ook eventjes mee en voeg tot slot de bouillon toe. Kook het geheel totdat de tomaten zacht zijn en uit elkaar vallen.

Je kan er voor kiezen de soep de pureren of te zeven. Maar ook wat grover erg smakelijk!

Tot slot meng je 3 el mascarpone door de soep, verwarm dit eventjes mee.

Serveer met vers brood en een lepel extra mascarpone uiteraard...

Eet smakelijk.