Tomatensoep met zwarte olijven

Tomatensoep met zwarte olijven

Geplaatst op

Eigenlijk is het nog helemaal geen soepweer, zeker nu niet. Maar goed, met de pré-herft van vorige week vond ik het weer tijd om een beetje te experimenteren ;-)!

Het werd deze heerlijke tomatensoep met zwarte olijven. Olijven…ja?! Ja, inderdaad. Die kunnen prima in een soepje!

Voor twee grote kommen heb je nodig:

  • 7 tomaten
  • 1 (rode) ui
  • 1-2 teentje(s) knoflook
  • 20 (verse)rozemarijnblaadjes (of 1 tl gedroogde)
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1 bouillonblokje
  • 300 ml kokend water
  • 2 el zwarte olijven.

Bak de ui en knoflook aan in wat (kokos)olie.

Als dit is gefruit voeg je de (in stukjes gesneden) tomaten toe.

Voeg nu ook de kruiden toe. Laat dit even staan.

Het vocht uit de tomaten komt vanzelf vrij.

Voeg je bouillonblokje (ik gebruikte groentenbouillon) toe.

Voeg de olijven en het kokende water toe. Laat nog even 5-10 minuten rustig doorkoken.

Staafmixer erdoorheen en klaar!

Als je hem wat dikker wil kun je eventueel wat maizena (1 tl oplossen in wat water) erdoorheen doen.

Heerlijk met wat (vers) brood!

Eet smakelijk!!