Tonijnballetjes.

Tonijnballetjes.

Geplaatst op

Deze smakelijke tonijnballetjes zijn heerlijk als deel van je hoofdmaaltijd maar ook als borrelhapje!

Door de crunchy buitenzijde met de zachte vulling een traktatie voor jong en oud :)!

Ze zijn lekker snel te maken, ook van te voren uiteraard. En zowel bij een bordje rijst als in een wrapje bijvoorbeeld heel smakelijk.

Ook maken? Hier het recept.

Voor 8 balletjes heb je nodig

  • 2 blikjes tonijn van 130 gram (in olijfolie)
  • 1 ei
  • 1 bosui (in ringetjes gesneden)
  • 1 teentje knoflook
  • paar takjes peterselie of juist een handje rucola
  • 1 tl sambal oelek
  • 3-4 el paneermeel (voor binding 1-2 el zat, rest voor de buitenzijde)
  • 2 el bloem
  • olie gebruiken uit de blikjes om in te bakken
  • zout en peper.

Laat de tonijn even uitlekken, bewaar de olie.

Prak de tonijn fijn, samen met overige (fijngesneden) ingrediƫnten.

Maak hier balletjes van (ter grootte van een mandarijn) en rol deze door de paneermeel.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes aan beide zijden goudbruin &knapperig.

Serveer naar wens!

Eet smakelijk.