Tonijnspread.

Tonijnspread.

Geplaatst op

Het is alweer woensdag! Bijna weekend zal ik niet zeggen, maar de week zit er wel weer bijna op!

Ik kreeg laatst de vraag of ik ook kan genieten van een gewone boterham met een gebakken eitje! Tuurlijk kan ik dat. Maar mijn lijst met wat ik wil maken is zo ontzettend lang dat ik dat veel te saai vind. Of nouja, saai. Maar ik probeer graag ontzettend veel uit en dat maakt dat ik (of wij) bijna nooit hetzelfde eten.

Wat wil je met een verknipt foodie-brein en bijna 90 boeken in de kast...(oeps!)

Zo ook deze spread! Ik at dit op een heerlijk broodje (gebakken in een braadpan) Lekker fris voor op je brood of voor bij de borrel!

Voor een bakje vol:

  • 1 blokje tonijn (160 gram, olijfolie afgegoten)
  • 2-3 cm rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2-3 el (lekkere) roomkaas
  • 2 bosuitjes
  • paar takjes basilium, munt of koriander (net wat je lekker vindt, rucola kan ook)
  • zout en peper naar wens

Doe dit allemaal in een keukenmachine.

Mix it up... en smeren maar!

Bewaren in de koelkast