Vegan chocoladetaart.

Vegan chocoladetaart.

Geplaatst op

Als een vriendin komt eten die naast veganist, ook nog vegan blogger (zie de blog van Palace of Bliss is wil je je extra uitsloven! Althans, ik wel.

Ik maakte al eerder een vegan versie van mijn banoffee-toetje door de slagroom te vervangen door soya-room (Alpro)

Deze chocoladetaart kwam ik tegen op de website van NMSBL.nl en ik was aanvankelijk wat sceptisch. Er zit namelijk appelmoes in, huh?? ja, appelmoes door het beslag heen. In plaats van eieren geeft dit smeuïgheid aan het beslag en ook binding!

De taart was heerlijk, volle chocoladesmaak en hij proefde als een 'normale taart'. Ook maken?

Voor 10 goede punten heb je nodig:

TAART

  • 360 ml amandelmelk
  • 6 el appelmoes
  • 6 el zonnebloemolie
  • 200 gram bloem
  • 1 tl baksoda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 75 gram cacao
  • 50 gram fijngehakte noten
  • 1 tl azijn
  • 1 tl vanille-extract

TOPPING (VEGAN GANACHE)

  • 300 gram pure chocolade
  • 25 ml sterke koffie
  • 140 ml amandelmelk

Voor de taart:

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Ik gebruikte 2 springvormen van 20 cm voor deze taart, bekleed deze met bakpapier.

In een grote kom meng je de amandelmelk met de azijn. Laat dit even 5 minuten staan, totdat het eruit ziet alsof het een beetje 'schift'.. Voeg aan de amandelmelk de suiker, olie, appelmoes en vanille-extract toe en meng dit weer eventjes.

Voeg nu ook de bloem, cacaopoeder, baksoda en -poeder en het zout toe.

Verdeel het beslag over de twee springvormen en bak ze in 20-25 minuten gaar.

Test het met een sate-prikker, droog = klaar.

Laat de twee cakes nadien goed afkoelen.

VOOR DE TOPPING

Hak de chocolade fijn. Verwarm de amandelmelk en zet de koffie alvast klaar :)

Schenk de melk, eenmaal verwarmd, samen met de koffie over de chocolade. Meng dit door totdat je een silky, chocolademassa hebt.

YUMM! Als de taart is afgekoeld, besmeer je eerst 1 laag met een kwart van de ganache. Cake-laag 2 erboven op.

Doe hier hetzelfde en bestrijk dan de taart rondom (met een paletmes of een lepel) met de ganache.

Laat de taart wat opstijven in de koelkast :)!

Enjoy

Ganache over? Maak hier chocolademelk van door extra melk toe te voegen!