Vijfkruidenkip met peultjes en chilidressing

Vijfkruidenkip met peultjes en chilidressing

Geplaatst op

Persoonlijk vind ik vijfkruiden of makkelijker gezegd de five spices heerlijk.

‘Five spices’ is een klassiek mengsel van kaneel (eigenlijk kassia), steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Te koop bij iedere toko en tegenwoordig ook bij veel supermarkten.

Ik maakte deze vijfkruidenkip met peultjes en chilidressing.

Voor twee personen heb je nodig:

  • 2 kleine kipfiletjes of 3-4 kipfilethaasjes
  • snufje zout en peper (naar eigen smaak)
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 0.5 tl suiker
  • 1 el olie

Noedels;

  • soort noedels naar eigen keuze: udon, rijstnoedels, eiermie
  • 100 -150 gr peultjes
  • handje koriander (grof gesneden)
  • 2 el chilisaus
  • sap van 0.5 limoen
  • 2 el vissaus

Verwarm de oven voor op 220°C.

Ik speelde wat vals, had mijn haasjes al gemarineerd in een drup sojasaus en gember (restant van een eerder gerechtje). Maar als dit niet zo is; snij de kipfilet in stukjes. Wentel ze door de vijfkruidenpoeder, suiker , zout en peper en wat olie.

Leg de kipfilet op een bakplaat. Bak ze -in de oven- in ca. 15 min gaar.

Ondertussen snij je de peultjes (nadat ze zijn schoongemaakt) in reepjes, of halveer ze.

Blancheer ze kort voor 5 min. De laatste 1.5 min voeg je de udonnoedels toe.

Meng de chilisaus met het limoensap en vissaus.

Giet de peultjes en noedels af. Meng deze door de chilidressing.

Serveer met wat koriander en voor een extra smaak (en pit) met plakjes rode peper.

Recept uit Delicious Mei 2014

Variatietip:

Maak ’m eens klaar met een stukje kipkarbonade of kippendijfilet. Bij de kruiden wat paprikapoeder toevoegen!

Serveer de kip ook eens met zoete aardappel (gekookt, gepureerd etc etc.)