Walnoot-kaneelmakronen.

Walnoot-kaneelmakronen.

Geplaatst op

Wat een feest zijn deze koekjes! Om te maken en nog lekkerder om te eten natuurlijk!

Ze zijn lekker luchtig met een goede crunch. En die gebarste bovenkant? Dat hoort!

Voor 16 stuks heb je nodig:

  • 50 gram walnoten
  • 25 gram pecannoten
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 el bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 0.5 tl kaneel (of koekkruiden)
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 geklopt ei
  • poedersuiker (paar el)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de noten, bloem, bakpoeder, kaneel en amandelmeel in een keukenmachine totdat alles goed fijn is.

Meng ook de suiker hierbij en laat even goed mengen.

Doe in een bakje. Giet het eitje er beetje voor beetje bij totdat het een samenhangende bal wordt.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak balletjes ter grootte van een walnoot en rol deze even door wat poedersuiker.

Druk de koekjes plat en leg ze op de bakplaat.

Bak ze in circa 12-15 minuten gaar. Ze zijn in het begin wat zacht, maar eenmaal droog worden ze hard!

Enjoy!!