Walnoten-shortbread.

Walnoten-shortbread.

Geplaatst op

Daar is het recept dan eindelijk, lieve Werkspotters! Ik maakte deze koekjes alweer een tijdje terug voor de collegae van vriendlief! En ze vielen gelukkig nog in de smaak ook. Ze zijn heerlijk crunchy met een rijke notensmaak. Ook lekker als bodem voor een toetje (trifle) of een cheesecake.

Voor een goed bakje vol heb je nodig:

  • 75 gram zachte roomboter
  • 125 gram bloem
  • kwart tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 60 gram suiker
  • 1 el geklopt ei
  • 1 tl vanille-extract
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 50 gram fijngehakte walnoten

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.

Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

Klop de boter en suiker tot een licht-schuimig mengsel. Voeg het ei en de vanille toe en meng even goed door. Kneed dan het bloemmengsel en de walnoten erdoor.

Stort het deeg op een bebloemd werkblad en rol uit. Snijd het deeg in vierkantjes of rechthoekjes en leg deze op je bakplaat.

Bak de koekjes in ca. 10-12 minuten af.

Geniet ervan!

ps. Ik zie graag een keer een tegenprestatie om te proeven ;-)