Witlof met appel en geitenkaas (uit de oven)

Witlof met appel en geitenkaas (uit de oven)

Geplaatst op

Een simpel ovengerecht wat binnen een mum van tijd klaar is en toch feestelijk op tafel staat!

Ik had dit al een tijdje in gedachten om te maken, maar zoals bekend…ik maak zo veel - heel graag! Dus ja.. het kwam er nu pas van! Het was in ieder geval een succes en een leuke variatie!

Voor twee personen heb je nodig

  • 2 gehalveerde witlofstronkjes (schoongemaakt en verwijder de kern)
  • 1 appel (in stukjes)
  • 40 gram zachte geitenkaas
  • 1 rode ui
  • 2 el pesto
  • 2 el olijfolie
  • 2-3 el honing
  • zout en peper naar wens

Snij de appel en ui in kleine stukjes.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden C.

Meng de pesto met de olijfolie en wentel de witlof hierin. Breng naar wens op smaak met zout + peper.

Leg de witlof in een ovenschaal. Schep hier de appel en blokjes ui overheen. En tot slot, de geitenkaas…

Drizzle er wat honing overheen. En bak dit voor circa 20-25 minuten af in de oven.

Serveer met wat salade of aardappeltjes. Vast ook lekker met crispy bacon :)

Eet smakelijk!