Witte chocolade - aardbeiencake.

Witte chocolade - aardbeiencake.

Geplaatst op

Wie nieuw speelgoed koopt, moet dit ook uitproberen toch? Ik had mijn nieuwe gadget al een aantal weken staan en al heerlijke broden gemaakt zoals deze focaccia maar nog geen cake. En dat is toch de reden dat ik hem gekocht heb (onder andere).

Deze witte chocoladecake is lekker luchtig en fris door de crème fraiche en aardbeien. Een andere goede reden om een lekkere cake te bakken is: Moederdag! De dag waarop meningeen moeders (op wat voor manier dan ook) in de watten te legt.

Natuurlijk hoeft dat niet alleen vandaag, kan ook morgen of volgende week! Maar dat is wel extra reden om een lekker cakeje te bakken of op te peuzelen. En de cake smaakt ook niet, bijna-moeders of wie dan ook, net zo lekker!

Voor 1 cake heb je nodig

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 175 gram suiker
  • 125 gram creme fraiche
  • 75 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 4-5 verse aardbeien (fijngesneden)
  • 3 eieren

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Klop eerst de boter en suiker goed luchtig met de keukenmachine of je handmixer.

Doe er dan 1-voor-1 de eieren bij.

Klop, als het beslag luchtig wordt, de crème fraiche mee.

Tot slot meng je dit met het zelfrijzende bakmeel, de witte chocolade en aardbeien.

Zorg dat je een goed ingevette bakvorm hebt. Ik gebruikte een rechthoekige vorm.

Bak de cake in 50-55 minuten gaar. Totdat een sateprikker er droog uit komt.

Het kan zijn dat de cake snel verkleurt, halverwege. Dek de cake dan af met wat aluminiumfolie.

Haal de cake uit de vorm, laat even afkoelen en snij dan in mooie plakken.

Enjoy!