Witte Chocolade Cranberry Cookies.

Witte Chocolade Cranberry Cookies.

Geplaatst op

Bij de feestdagen denk ik aan kruidig eten, smaakvol eten en prominente smaken. Wat je sowieso altijd terug ziet komen zijn de cranberry’s, je weet wel die smakelijke rode besjes waar je ook lekker compote van kan maken.

In deze cookies zitten ze dus ook. Heerlijk voor tijdens deze winterse dagen, want ja...

Terwijl de laatste koekjes bakken en ik naar de tuin staar, sneeuwt het weer. Idyllisch plaatje toch?

Voor 20 stuks heb je nodig:

  • 260 gram zachte roomboter
  • 260 gram rietsuiker
  • 550 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kaneel
  • 75 gram gedroogde cranberries
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram ongezouten noten
  • Snuf zout

Verwarm de oven voor op 190°C. Klop met een mixer de boter en (vanille-)suiker luchtig. Voeg het ei toe. Voeg dan in delen de bloem, bakpoeder en een snufje zout toe.

Hak de chocolade, cranberries en noten fijn.

Meng de chocolade, cranberries en noten door het deeg. Kneed het met de hand tot je een soepel deeg hebt. Het deeg verdeel je in kleine balletjes tot walnootgrootte. Of tot grotere bolletjes voor een aantal grote koeken!

Druk ze plat met de hand of een vorkje.

De kleine koekjes zijn in ongeveer 15-20 min klaar. De grotere in 25-30 minuten!