Wortel-bananenbrood

Wortel-bananenbrood

Geplaatst op

Inmiddels recept nummer zoveel wat betreft het bananenbrood. Het is zo makkelijk om te maken en nog belangrijker: erg lekker en voedzaam! Ik had weer eens een zin in een worteltaart, liefs met een lekkere roomtopping. Maar ja, dat is niet het meest geschikte om voor 2 te bakken. Dus dacht ik… laat ik eens een bananenbrood met wortel maken!

Het resultaat was goed, dus hierbij het recept!!

Voor 1 brood:

  • 200 gram geraspte wortels
  • 2 bananen
  • 150 gram havermout
  • 3 eieren
  • 2-3 el kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 2 handjes studentenhaver (of gewoon ongezouten noten)
  • 30 gram geraspte kokos
  • 1 el gembersiroop (of honing)
  • 20 gram lijnzaad.

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bekleed je bakvorm met bakpapier.

Prak de bananen samen met de eieren. Meng ondertussen de wortelrasp met de overige ingrediënten. Doe alles bij elkaar. Meng goed door.

Giet het in je bakvorm. Bak het brood in ongeveer 40 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Tip: Goed in te vriezen!