Wortel-kokossoep.

Wortel-kokossoep.

Geplaatst op

Het begint weer herfst te worden en dat is een goede reden om weer lekker veel soep te eten!

Op de blog staan al verschillende soorten soep, maar deze versie (die ik al wel vaker maakte, ook met pompoen erin) miste nog.

De soep is goed vullend door de kokosmelk en wortel, dus hele borden vol zullen vast niet lukken. Maar voor een smakelijke lunch of als klein voorgerecht een ideaal recept. (vind ik).

Voor twee porties

  • drie wortelen
  • 100 ml kokosmelk
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 rode ui
  • 1/3 prei in ringetjes
  • twee teentjes knoflook
  • 2 cm gember in dunne plakjes.

Snij de knoflook, ui en gember fijn.

Bak deze even aan in een pannetje.

Snij ondertussen de wortelen in stukjes en voeg toe (samen met de prei) in de pan.

Giet de kokosmelk en bouillon hierbij.

Breng dit rustig aan de kook, laat het even staan zodat de wortelen zacht (of in ieder geval) pureerbaar kunnen worden.

Alle groenten zacht? Staafmixer erdoorheen.

Eet smakelijk!