Yoghurt Pannacotta met Cranberrycompote en witte chocolade

Yoghurt Pannacotta met Cranberrycompote en witte chocolade

Geplaatst op

Een smakelijk dessert wat zo klaar is! Je kan dit gerechtje desnoods 1-2 dagen van te voren al klaarmaken en lekker laten staan in de koelkast. Ideaal met alle stress die er soms kan zijn in de keuken toch?

Voor 6-8 personen heb je nodig:

  • 375 ml slagroom
  • 2 grote eetlepels vanillesuiker
  • 500 ml Griekse Yoghurt 0%
  • 5 gelatineblaadjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram fijngehakte witte chocolade

Compote

  • 200 gram (diepvries)cranberries
  • Suiker naar wens (ik gebruikte 3 eetlepels suiker)
  • Sap van 4 mandarijnen of 3 sinaasappels
  • 1 kaneelstokje

Laat de gelatineblaadjes ca 5 min weken in wat koud water. Breng de slagroom aan de kook met de suiker en kaneel. Dit is al vrij snel, dus als het kookt, vuur omlaag. Meng de yoghurt door het roommengsel met een garde. Doe de gelatineblaadjes erbij. Verdeel dit mengsel over 4-6 glaasjes of speciale pannacotta vormpjes.

Laat ze in ieder geval 3 uur opstijven in de koelkast. Maak terwijl de panna cotta in de koelkast de compote. Schenk alle benodigdheden daarvoor in de pan, breng rustig aan de kook totdat de cranberries een beetje knappen en het vocht langzaam wat indikt. Laat dit afkoelen.

Ik heb ervoor gekozen de panna cotta in glaasjes te serveren met de compote ‘on top’…

Maar in principe is het de bedoeling dat de panna cotta gestort wordt op een bordje bijvoorbeeld.

Tot slot maak je het toetje af met wat fijngehakte witte chocolade. Serveer en enjoy!