Zalm-broodjes.

Zalm-broodjes.

Geplaatst op

Wanneer je sommige dingen niet 'mag' moet je inventief zijn op een andere manier!

Gerookte zalm is heerlijk op een broodje met wat rauwkost. Of in een salade, heerlijk! Maar gelukkig lust ik het net zo goed in een quiche of door de pasta. Kortom, je hebt hier een liefhebber voor je!

De winter komt alweer langzaam dichtbij, de verwarming gaat weer aan en je wilt in de avond het liefst in een chill-broek op de bank wegkruipen. Herkenbaar?

Hier hoort soep bij met een lekker broodje. Nu is een afbakbroodje al heerlijk (ja, ook bak wel eens gewoon brood af i.p.v zelf bakken) met wat kruidenboter of gewoon goede boter. Maar doe eens gek en gooi er wat plakken zalm op. Even in de oven en smullen maar! En ja, dit is dus preggie-proof!

Nodig (voor 2 personen)

  • 1 afbakstokbrood
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 tl boter (of kruidenboter)

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (of zoals aangegeven op de verpakking).

Snij het brood doormidden. Besmeer met een beetje boter en leg er wat plakken zalm op.

Bak het broodje in 8-10 minuten af.

Snij in stukjes en serveer bij (bijvoorbeeld) deze courgettesoep