Zalm met een knapperig jasje.

Zalm met een knapperig jasje.

Geplaatst op

Dit heerlijke idee werd mij door Jamie Oliver ingefluisterd. Knapperige zalm, dat klinkt lekker toch?

Voor twee personen heb je nodig:

  • 2 zalmmoten
  • 1 sneetje brood
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 el sesamzaadjes
  • Snufje zout
  • Gedroogde kruiden naar wens: oregano bijvoorbeeld
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • 2-3 el bloem
  • keukenmachine

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maal het brood fijn in een keukenmachine, samen met de knoflook, het zout, sesamzaadjes en gedroogde kruiden. Je krijgt nu een poederachtig mensgsel. Meng het paneermeel er nog doorheen voor een extra crunch aan je visje.

Geen keukenmachine, laat het brood dan weg en vervang dit door 100 gram paneermeel en de knoflook door knoflookpoeder

Wentel de zalmmoten door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en tot slot door het brood-kruidenmengsel

Duw het brood-kruidenmengsel even goed aan op de zalm.

Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en bak de zalmmoten in 20 minuten gaar en knapperig.

Serveer naar wens met groenten en aardappeltjes bijvoorbeeld.