Zalm met gember en sambal

Zalm met gember en sambal

Geplaatst op

Wat een heerlijk receptje is dit. Je kan dit zowel met verse als met diepvrieszalm maken.

Mijn eigen voorkeur gaat stiekem toch uit naar verse zalm. Loop eens een naar de markt of de visboer en laat je verrassen door de keus die er is.

Een stukje zalm zit overigens ook boordevol omega-3-vetzuren. Sowieso is het aan te raden om minimaal 1x per week (verse) vis te eten! Moet zeggen dat het er hier ook wel eens bij in schiet hoor, oeps!

Enfin, het recept! Ik maakte deze zalm voor twee personen. Dus je hebt nodig:

  • Twee zalmmoten (zonder huid)
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el sambal oelek
  • zout of extra peper naar eigen wens

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de gembersiroop en sambal door elkaar.

Giet dit over de vis. Laat dit even 10 minuten staan.

Bak de zalm in de oven (in een schaal of op een stuk alu-folie) in ongeveer 10-12 minuten precies gaar (maar niet té).

Serveer met bijvoorbeeld een frisse salade of met krieltjes.

Eet smakelijk!