Zalm Wellington.

Zalm Wellington.

Geplaatst op

Je kent de Beef Wellington vast wel. Ik heb het recept hier ook staan. Een groot feest is dat! Ik wilde hetzelfde, alleen dan met zalm. Yummm..

Ik maakte dit ooit, toen ik nog niet fotografeerde, met zalm + schapenkaas in filodeeg. Filodeeg vind ik, hoe heerlijk ook, alleen een crime om mee te werken. Herkenbaar?

Daarom nu lekker met bladerdeeg.

Voor 2 personen

  • Zalmfilet (100 gram pp)
  • 4 vellen bladerdeeg (ontdooid)
  • 6 el ricotta
  • 50 gram spinazie
  • 2 tl mosterd
  • Zout en peper naar wens
  • 1/2 opgeklopt eitje

Laat de bladerdeeg ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de ricotta met de mosterd, wat zout en peper en 20 gram fijngesneden spinazie.

Leg twee vellen bladerdeeg zo naast elkaar dat de randen op elkaar 'te plakken' zijn. Je krijgt dan een grote rechthoek.

Smeer de bladerdeeglappen in met (ieder voor zich) 1 el van het ricottamengsel. Leg in het midden wat spinazie en hierop ook de zalm. Leg een schep van het ricottamengsel op de zalm.

Herhaal dit bij het andere pakketje. Rol het pakketje zo op dat de zalm in het midden ligt en het pakketje helemaal dichtzit.

Eenmaal dicht bestrijk je het pakketje met wat ei.

Leg ze beiden op de bakplaat en bak je 'Wellington' in 25 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!