Chocolademoelleux. (met Amaretto)

Chocolademoelleux. (met Amaretto)

Geplaatst op

Perfectie op een bordje? Bestaat dat?! Ik denk van wel! Dit toetje bevat een kern van zachte, warme chocolade. Wij ziijn al een tijdje op zoek naar hét ideale recept voor een moelleux, ookwel bekend als een chocolade-fondantcakeje!

Dit recept is geïnspireerd op de versie van Rutger van den Broek en het is subliem. En het geheim: de bakring! Je begrijpt dat ik er inmiddels een heleboel heb aangeschaft. Kom maar op met dat toetje!

Voor vier personen heb je ruim voldoende aan:

  • 100 gram boter
  • 100 gram pure chocolade
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel Amaretto of sinaasappellikeur
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 60 gram suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 60 gram bloem

Benodigdheden:

  • Boter om de vormpjes in te vetten
  • 4 kookringen zonder bodem of vormpjes (ramequins)
  • Bakplaat

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer de boter en chocolade tot beiden zijn gesmolten. Voeg vervolgens de sinaasappelrasp en Amaretto toe.

Klop in een kom de eieren, eidooiers, suiker en het zout licht op (met garde of handmixer). Spatel de bloem erdoor en meng als laatste het chocolademengsel erdoor. Laat het beslag minstens 1 uur in de koelkast rusten.

Ik heb het in een spuitzak gedaan, zodat het daarna makkelijk in de ringen gespoten kan worden.

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Vet kookringen of vormpjes (ik heb ringen van 7 cm doorsnede) in met boter en plaats deze op een bakplaat (als u kookringen gebruikt, bekleed de plaat dan met bakpapier).

Vul de ringen voor 2/3 met het beslag en bak de moelleux in circa 10 minuten gaar, tot de bovenkant nét gestold is.

Als het goed is, heb je nu een gestolde buitenkant en aan de binnenkant alleen maar vloeibare chocolade (yum!)

Laat de moelleux eenmaal uit de oven gehaald eventjes een paar tellen rusten en stort ze vervolgens op een bordje.

Dit gaat makkelijk met bijvoorbeeld een taartschepje

Serveer ze warm, het liefst met een bolletje vanille-ijs erbij.